Om oss

Smultronstället handelsträdgård och kafé ligger i byn Holmsjön utanför Umeå. I en skogsbacke med badstranden runt hörnet kan du botanisera bland växter, kolla in trädgårdsbutiken, fika eller bara vila en stund i hängmattan. Barnen har en egen koja i skogsbrynet och brukar uppskatta att springa runt längst dom slingriga stigarna. Vattenskålar finns till våra fyrbenta vänner.

Vår specialitet är härdiga fruktträd och bärbuskar, till stor del framodlade av Blomqvist Plantskola på andra sidan Bottenviken. De liknande klimatförhållandena gör att växterna från plantskolan kommer till oss i rätt fas, vilket underlättar en gynnsam etablering. Med ett härdigt växtmaterial anpassat för våra högre växtzoner och ett särskilt intresse för det ätbara i trädgården hoppas vi kunna öka intresset för nyttoväxter och odling i norr. Här hittar du t ex blåbärstry, minikiwi, björnbär, havtorn, körsbär, sparris och fläder.

Vi har också ett stort sortiment av perenner, pioner och prydnadsväxter. Våra lokalodlade sommarblommor samt ekologiskt odlade grönsaksplantor och kryddor kommer från Trädgår'n i Bygdeå.

Vi vill erbjuda tåliga och hållbara växtval för din trädgård!

Smultronstället ägs tillsammans av Blomqvist Plantskola, Trädgår'n i Bygdeå och Johanna, Malin och Elin som är utbildade trädgårdsmästare. Tillsammans med vår fina personal vill vi inspirera och hjälpa dig på bästa sätt. Förutom handelsträdgården erbjuder vi trädgårdstjänster såsom beskärning, trädgårdsdesign och rådgivning. Varje år i september anordnar vi en äppelhelg då vi tillsammans provsmakar olika äppelsorter och det bjuds musik, fika och en äppelutställning. Vi välkomnar andra lokala aktörer och föreningar att medverka denna helg och under andra arrangemang.

I butiken finns presentartiklar, redskap, krukor, hantverk och ovanliga krukväxter.

vi har öppet från april till oktober